2019. jún 21.

Magyar Népmesék: ALIEN

írta: Mihics Zoltán (Med1on)
Magyar Népmesék: ALIEN

Ebben a pokoli nyári hőségben mindig jólesik egy könnyed kis kikapcsolódás. Ha te is ilyen irányú elvárásokkal keresgélsz, akkor ezzel a hangoskönyvvel megtalálod a számításodat!

magyar_nepmesek.jpg

Jelentem, váratlanul jól működik az az elsőre igencsak agyament gondolat, miszerint az 1979-ben debütált a „A nyolcadik utas: a Halál” című filmet népmesei köntösbe helyezzük. Igen, ez az alig nyolc perces hangoskönyv pontosan erre vállalkozik, MrTomworf előadásában szem, akarom mondani fültanúi lehetünk annak, ahogy a Ridley Scott rendezésében megszületett horrorfilm egyszeriben vígjátékká alakul! Akármilyen nehéz is elhinni, de még a leghátborzongatóbb történeteken is könnyes szemmel nevethetünk, ha az ilyen köntöst ölt magára:

Kinézett a kapitány, oszt látja ám, hogy Palkó fején ül valami pókocska. – Így biza be nem jöhettek!

Talán mondanom sem kell, az „Alien” több szempont miatt is remek választás volt, hiszen egy valódi kultuszfilmről van szó. Azt kell mondjam, a meglehetősen rövid terjedelemmel sincs gond, nyilván az ilyen irányú tréfálkozásnak szűkre szabott kerete van.

Mivel a hanganyag sem hosszú, így én sem leszek az. A rövid konklúzióm az, hogy ezzel a hangoskönyvvel egy valamit nem szabad tenni: komolyan venni! Ha ezt a tényt sikerül elfogadni, akkor nyolc perc erejéig bizonyosan sikerül tartalmasan szórakozni.

Magyar Népmesék: ALIEN

Szerző: Ismeretlen | Előadja: MrTomworf
Játékidő: 00:08:00

Szólj hozzá

hangoskönyv népmese egy-két órás