2020. ápr 06.

Koronavírus kisokos – alapmű a témában

írta: Mihics Zoltán (Med1on)
Koronavírus kisokos – alapmű a témában

Mint minden jelentősebb témában, úgy eme járvány tekintetében is elmondhatjuk, hogy a tízmillió szakértő országa lettünk; nem árt időnként egy biztos támpontot találni.

corona_nyito.jpg

A Koronavírus kisokos kapcsán a szilárd alapokat a magyar tudományos élet kiválóságai nyújtják, egészen pontosan: 

  • Kozák Eszter, biológus, Természettudományi Kutatóközpont és ELTE Immunológiai Tanszék;
  • Mokos Judit, biológus, MTA-ELTE Elméleti Biológiai és Evolúciós Ökológiai Kutatócsoport és ELTE Növényrendszertani, Ökológiai és Elméleti Biológiai Tanszék;
  • Dr. Zámbó Boglárka, biológus, Department of Translational Medicine and Neurogenetics, Institute of Genetics and Molecular and Cellular Biology (IGBMC), Illkirch, Franciaország.

Az orvosi témájú anyagok szakmai hitelességének ellenőrzését Dr. Somogyi Éva kardiológus, aneszteziológus és Dr. Várdi Katalin pulmonológus biztosította. Akit még ez az impresszív névlista sem győzött meg, annak eláruljuk, hogy a koronavirus-kisokos.eu eleget tett az EgészségKommandó által létrehozott objektív szempontrendszernek is. A Hiteles Egészségkommunikációért Egyesület gondozásában működő EgészségKommandó egy nonprofit projekt, mely azzal a céllal született, hogy az internetet még hatékonyabban az egészségügy szolgálatába állítsa az online információk minőségének javítása révén.

Ahogy arra a címben már utaltam, a Koronavírus kisokos tényleg egy átfogó, mindenre kiterjedő összefoglaló. A témakörök (járvány, terjedés, védekezés, fertőtlenítés, tünetek, tesztelés, ápolás, kezelés) tudományos alapossággal, de a laikusok számára is közérthetően, meglepő módon helyenként némi humorral fűszerezve kerültek kivesézésére. Rövid, lényegre törő kérdések, olyanok, mint amelyek Olvasóim többségében valószínűleg már megfogalmazódtak, és az ezekre megírt hiteles válaszok, szócikkek – röviden, egy mondatban összefoglalva ilyen jellemzést tudunk adni.

A portál naprakészségét a rendszeres frissítések garantálják. Az oldalon megjelenő információk szabadon terjeszthetőek.

Szólj hozzá